Volem el tren soterrat.

pn

Algú s’imagina veure d’aquí poc temps tres ponts sobre les vies del tren al seu pas per les sortides de les carreteres de Sineu a Llubí, Maria i Ariany?

Aplicant normativa europea, la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori (PSM) del Govern d’Antich (PSOE) ha decidit suprimir els tres passos a nivell del ferrocarril SFM al seu pas pel nostre poble.

Si bé el fet és positiu, ja que es fa complir la llei i es guanya seguretat, l’elecció triada pel Govern (aixecar tres ponts als llocs on ara hi ha els passos) no és la més adient per tota una sèrie de característiques que fan de l’entorn un lloc peculiar; algú s’imagina lo complex que pot arribar a ser per a l’enginyeria la construcció de tres ponts que connectin el tràfic de les tres carreteres amb l’interior del poble fora tallar el Vial? O una més remota possibilitat, la creació de tres túnels com el de l’antic pas a nivell del barri de Crist Rei d’Inca…         Es pot dir que si tot segueix així, l’impacte visual dinamitarà l’estètica pròpia de Sineu, i el seu caràcter rural i d’interior.

Tots els governs de l’Ajuntament de Sineu, des de la transició han lluitat d’una manera o d’una altra per conservar la fisonomia que dóna personalitat al municipi, com per que ara es triï la solució més barata i ràpida per solucionar un problema d’interès públic que es podria haver evitat fa uns vuit anys (quan el primer Pacte de Progrés va reobrir la línia Inca-Manacor, usant passos a nivell essent conscients dels problemes que això comportava).

El Partit Popular de Sineu i tot l’Ajuntament per unanimitat (Govern, SI, PSOE i ERC) hem acordat al darrer ple demanar al Govern de les Illes Balears el soterrament de la línia ferroviària al seu pas pel poble, ja que d’aquesta manera es compliria la llei, es guanyaria seguretat i no s’hipotecaria el model de poble que tots volem preservar. És una opció cara, però digna i de futur. Junts ho podem aconseguir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s