“Exigim que PSOE, ERC i PSM rectifiquin la negativa a la PNL del Tren Trinxera per traïr la voluntat de Sineu i el seu futur”.


El Partit Popular de Sineu vol expressar la seva preocupació davant la negativa del Pacte de Progrés a la Proposició No de Llei del Tren Trinxera a Sineu, presentada per la diputada Sandra Morell en la Comissió d’Ordenació Territorial, a instàncies de la nostra junta local i de la moció aprovada per unanimitat en el últim ple ordinari de l’Ajuntament del municipi.

La Unió Europea va aprovar en el passat una Directiva Europea per la qual s’obliga els estats membres a suprimir els passos a nivell en totes les línies fèrries de la UE, per tant, el Govern de les Illes Balears ha de suprimir tots els passos a nivell de les línies fèrries de Mallorca, pel que la directiva europea i les obres afectaran sens dubte a Sineu. Cal recordar que Sineu està dividit per tres passos a nivell que comuniquen la pràctica totalitat de la població amb el polígon industrial, el centre de salut i l’escola d’educació infantil, tots ells serveis bàsics del municipi.

El passat 21 d’octubre, l’Equip de Govern Municipal va presentar al Ple Municipal una Moció per donar suport a l’elaboració d’un nou traçat ferroviari en trinxera, evitant la insostenible, poc pràctica i antiestètica supressió dels passos a nivell mitjançant túnels i ponts que, sens dubte, destruirien el caràcter rural del nostre municipi. Conscients d’això, la moció de va ser aprovada per unanimitat amb de Partit Popular, Unió Mallorquina, Sineuers Independents, PSOE i Esquerra Republicana.

Arran dels fets, el grup parlamentari popular al Parlament va presentar el passat dimecres a la Comissió d’Ordenació Territorial una proposició no de llei per a emplaçar el Govern del Pacte de Progrés l’eliminació dels passos a nivell de Sineu mitjançant la construcció del traçat ferroviari en trinxera. No obstant això, PSOE, PSM i ERC, ignorant la moció votada per l’esquerra de Sineu, van votar en contra de la resolució aprovada per consens general a l’Ajuntament de Sineu.

És per això que el Partit Popular de Sineu expressa la seva preocupació davant l’actitud antidemocràtica del PSOE i ERC (recordem que Sineuers Independents dóna suport explícit al PSM en les eleccions autonòmiques, generals i europees), per no escoltar les demandes dels seus representants locals, i permetre hipotecar el futur de Sineu.

En paraules de Pere Joan Jaume, “exigim que PSOE, ERC i PSM rectifiquin la negativa a la PNL del Tren Trinxera per traïr la voluntat de Sineu i el seu futur“, “confiem que els partits d’esquerra de Sineu pressionin als seus companys polítics, perquè rectifiquin la decisió presa al Parlament”.

3 pensaments sobre ““Exigim que PSOE, ERC i PSM rectifiquin la negativa a la PNL del Tren Trinxera per traïr la voluntat de Sineu i el seu futur”.

 1. Quines xerxes…

  El PP haurà tengut algún traïdor o (presumptes) lladres… però almanco ha aportat progrés a Sineu i Balears… sino, númerosssss!

  Es cul els hi fa bimbolles…

 2. Bones,

  Almanco a Sineu, n’hi ha que per damunt d’ideologíes polítiques, esteim preocupats pel futur del nostre poble i la seva gent.

  Salutacions,

  Pere Joan Jaume

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s