Sí a l’austeritat, no a la duplicitat

Des del Partit Popular sempre hem cregut en l’austeritat a l’hora de gestionar els comptes públics; creiem que les institucions s’han de regir com ho fan les famílies a l’hora de fer els seus pressuposts. No podem gastar el que no tenim, i posats a fer retalls, ens estimam més retallar una partida econòmica duplicada, que retallar el sou dels empleats o els doblers per l’educació o la sanitat.

En el darrer ple va ser presentada una moció per la continuïtat de la Ràdio i Televisió Pública de Mallorca, que va ser creada la passada legislatura per Unió Mallorquina, arrel d’unes declaracions fetes per José Ramón Bauzá, president regional del nostre partit i candidat a la presidència del Govern de les Illes Balears, en les que proposava suprimir totes les duplicitats i eliminar la televisió de Mallorca.

La moció, en suport a la continuitat de l’ens públic, va ser aprovada amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, Partit Socialista, Sineuers Independents i el batle i ex regidor d’Unió Mallorquina, i el vot en contra dels regidors del nostre grup municipal. Lluny de fer demagògia barata, com varen fer principalment ERC i SI, que afirmaren que la nostra posició respecte al tema és la intenció de suprimir tots els mitjans de comunicació en llengua catalana, vàrem exposar tota una sèrie d’arguments que fonamenten la nostra decisió i el nostre vot contrari a la continuitat de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca.

Són aquests:

  • No esteim en contra dels empleats de la Ràdio i Televisió de Mallorca; esteim a favor de suprimir duplicitats en les administracions.
  • Creiem que, en cas de tancar-se Televisió de Mallorca, part de la seva plantilla podria ser absorbida per IB3, millorant la seva producció, i part per la iniciativa privada que col·labora amb l’ens públic balear.
  • Mallorca no pot mantenir una televisió que cada any ens costa 10 milions d’Euros, aproximadament 1.664 milions de pessetes, i que acumula un deute d’uns 48 milions d’Euros.
  • Esteim a favor de tenir una televisió pública a les Illes Balears, com és IB3, per aprofundir el coneixement de la nostra realitat i fomentar el sentiment balear. Volem fomentar la participació de la iniciativa privada a la nostra televisió pública per tal d’abaratir el seu cost.
  • Com a membres d’un Ajuntament, no podem consentir que el Consell de Mallorca de Francina Armengol (PSOE) destini més doblers a una televisió que al Pla d’Obres i Serveis destinat a la millora dels carrers i equipaments dels pobles.
  • Ràdio i Televisió de Mallorca no genera recursos propis, no s’autofinancïa, per tant, només es dedica a gastar uns doblers que en temps de crisi es podrien invertir en altres menesters.
  • Creiem que la baixa audiència de Televisió de Mallorca és un motiu més per tancar-la i estalviar doblers, enlloc de retallar subvencions a ajuntaments, associacions o sous a funcionaris.

En definitiva, lluny de la postura adoptada per la oposició de Sineu, tenim una posició conseqüent amb el sentit comú; sí volem tenir una televisió pròpia i creim que la balear és suficient, volem que les nostres administracions gastin els doblers dels ciutadans en menesters més importants com són l’educació, la sanitat o la funció pública i, a més, volem evitar duplicar el sector públic, doctrina lloable a l’hora d’afrontar una crisi econòmica com l’actual.

Un pensament sobre “Sí a l’austeritat, no a la duplicitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s