Un Ple Ordinari ple de decisions

Ahir vespre es va celebrar el primer Ple Ordinari de la nova legislatura 2011-2015, en el qual, hi va haver una gran assistència, clarament produïda degut al debat de l’acte de donació de l’estàtua de Jaume II de Mallorca.

Durant l’acte, el batle de Sineu, Pep Oliver (CxI), va proposar a la corporació municipal la contractació de les obres de dotació de serveis del nou col·legi públic a l’empresa que actualment duu a terme les obres de la nova escola, és a dir, a Acciona. Ambdós socis de l’equip de govern van votar a favor, i Sineuers Independents i PSOE es van abstendre.

Com a segon punt rellevant del Ple, es varen debatre les dietes i compensacions de la corporació municipal i el Pressupost Ordinari del 2011; abdues propostes van ser aprovades amb els vots de Convergència i Partit Popular, votant en contra els dos grups de l’oposició.

A iniciativa del Partit Socialista es va debatre, per segona vegada en poc temps al nostre Ajuntament, una moció per rebutjar el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca. En aquest punt Pere Joan Jaume, Primer Tinent de Batle i cap del PP, va mantenir la línia d’austeritat marcada pel nostre partit i va afirmar que el Consell ha de tenir altres prioritats com pot ser dotar econòmicament millor el Pla d’Obres i Serveis dels ajuntaments mallorquins i que, per tant, de forma individual i sense mandat imperatiu, el grup municipal del PP de Sineu votaria la moció. Finalment, la moció de rebuig va ser aprovada amb els vots de Convergència, Sineuers Independents i PSOE, i amb quatre vots en contra i una abstenció del Partit Popular de Sineu.

Finalment, com a darrer punt del dia, es va donar compte al Ple de l’acte de donació de l’estàtua de Jaume II de Mallorca. L’equip de govern va presentar un document signat pels promotors i pel Batle, en el que constaven les clàusules i estipulacions de la donació. Cal incidir, que per unanimitat de tots els partits es va decidir votar per urgència l’acceptació de l’acord de donació. Van votar a favor de la donació sis membres del Govern, un es va abstendre, i votaren en contra Sineuers Independents i PSOE, quedant acceptada la donació de l’estàtua i la seva ubicació a Sa Plaça.

Cal incidir que al final del Ple, que va ser molt concorregut, durant els precs i preguntes, tothom qui va voler va poder plantejar les seves preguntes a l’Equip de Govern i que, finalment, els promotor de la donació va aclarir que l’estàtua ja està pagada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s