Presentam una moció en defensa del nostre esport i demanant la suspensió de l’aplicació de la Llei de Suport a l’Emprenedor

L’entrada en vigor de la nova Llei de Suport a l’Emprenedor, promoguda pel Govern Espanyol, estableix una sèrie de noves obligacions legals als clubs esportius, que són difícilment assumibles en la majoria de casos, i en especial, als pobles petits. En front d’aquestes exigències s’ha de tenir en compte que la gran majoria del personal dels clubs esportius illencs, i els sineuers en particular, realitzen una gran tasca de foment de l’esport i l’esperit de superació de forma voluntària, a canvi només de dotacions simbòliques o ajudes pels desplaçaments.

No volem posar en dubte el compliment necessari de la Llei, però els nostres clubs i federacions esportives realitzen una funció social a la nostra Comunitat Autònoma, pel que consideram inapropiat  tractar-los com si duguessin a terme una activitat econòmica. Després de set anys de dura crisi econòmica, que des de les institucions s’ha hagut d’afrontar amb retallades pressupostàries i reducció de despeses en els àmbits que no suposen Educació i Sanitat, no considerem adequat imposar noves obligacions a aquestes agrupacions, que sense dubtes, realitzen una tasca vertebradora, educativa i inclusiva.

Aquests clubs aglutinen a més del 90% de les persones que practiquen esport a les Illes Balears, essent la gran majoria d’ells modestos, per això la implantació d’aquesta nova normativa s’hauria de fer de forma que els clubs no hagin de passar pena per la seva viabilitat econòmica.

Dins de les nostres possibilitats l’Ajuntament de Sineu i el Govern de les Illes Balears, des del començament de la legislatura, ha demostrat el seu compromís amb l’esport i amb els esportistes de les Illes, motiu pel qual s’està tramitant el projecte de Llei de Mecenatge Esportiu, amb l’objectiu de posar en marxa un conjunt integrat de mesures per a què esportistes i clubs tenguin, a més de les ajudes públiques, altres contribucions que provenguin del sector privat que aposta per l’esport.

Per tots aquests motius, el Partit Popular de Sineu proposa al Plenari municipal l’adopció del següent ACORD:

1. Instar al Govern de l’Estat a que suspengui l’aplicació de la Llei de Suport de l’Emprenedor als clubs esportius de la nostra comunitat autònoma fins que es trobi una solució justa que no perjudiqui als esmentats clubs.

2. Reconèixer la tasca educativa, socialitzadora i d’oci que els diversos clubs esportius de les Illes Balears en general, i Sineu en particular, realitzen sense rebre res a canvi.

3. Instar al Govern de l’Estat a valorar altres possibilitats en l’aplicació de la Llei de Suport a l’Emprenedor, sigui mitjançant un règim especial o una llei de mecenatge a nivell nacional, que complementi la que actualment s’està tramitant a les Illes Balears.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s