Comunicat en relació al Pla de Mobilitat planejat per l’equip de govern municipal

esglesia_de_santa_maria_de_sineu

Falta de transparència i consens

Com ja vàrem anunciar el passat mes de setembre i queda recollit a la notícia del mitjà de comunicació local Díngola, falta consens amb veïnats i comerços, ja que són els primers afectats de les mesures aplicades. En aquest sentit hi ha bastant de desconcert, i les persones amb les que hem pogut parlar consideren que no se’ls ha informat i que no es té en compte la seva opinió. D’altra banda fa una setmana es va convocar una reunió a l’Ajuntament per parlar de la reforma a Sa Plaça amb l’assistència de molt poca gent ja què no es va convocar així com tocava, únicament per la xarxa social Facebook i aquesta eina no l’utilitza tothom.

1a fase del projecte: carrer Estació

Les actuacions dutes a terme al carrer Estació, que han consistit amb una redistribució de les places d’aparcament i la senyalització del carrer no ha aconseguit els efectes que es pretenien, que era la reducció de velocitat. A part, s’hi han reduït places d’aparcament a un carrer on hi ha molts d’establiments de restauració i comerç. Això provoca que la gent aparqui malament i implicarà una gran quantitat de multes per infraccions.

Policia Local

Com a màxims responsables de la regulació del tràfic a Sineu, pensam que una reforma circulatòria i qualsevol actuació que impliqui mobilitat hauria de comptar amb la feina dels agents locals. Aquest projecte desenvolupat per l’empresa GRAM creiem que no compta per res amb l’assessorament de la policia local de Sineu i per tant es menysprea la seva feina. També hem de tenir en compte que els responsables d’aplicar les mesures que preveu el nou pla serà la policia i no entenem com serà possible sense haver arribat a un acord amb ells i comptar amb el seu punt de vista. Ens agradaria saber que passarà els diumenges, ja que l’equip de govern ha suprimit el servei de policia aquest dia.

Calendari d’actuacions

Tenint en compte que dia 13 de febrer es preveu començar a aplicar la reforma circulatòria a Sa Plaça, creim que l’equip de govern hauria de reflexionar i ajornar el calendari d’actuació i primerament cercar un major consens amb veïnats, negocis, policia local i poble. En aquest sentit aquesta setmana, el nostre portaveu Tomeu Mulet, sol·licitarà una reunió amb els regidors responsables de mobilitat i policia local.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s