Volem abaixar els imposts de Sineu

dreamstime_m_38842281-e1469705195335

Dilluns ,a les 19 hores, l’Ajuntament de Sineu celebrarà un ple extraordinari a petició del nostre grup polític, degut a que la setmana passada vam presentar una moció sol·licitant la baixada de l’Impost de Béns Immobles.

Consideram que la bona situació econòmica permet abaratir la contribució; els sineuers hem de pagar els menors imposts possibles. Altres ajuntaments mallorquins, com el de Petra o Santanyí, ja han baixat l’IBI. Volem que Sineu s’hi sumi i que l’Ajuntament compensi el descontent de molts sineuers amb la revisió cadastral.

Adjuntam la moció registrada a l’Ajuntament:

MOCIÓ PER A L’ABAIXADA DE L’IBI, EL MANTENIMENT DE L’ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA I LA GESTIÓ ACURADA DELS COMPTES PÚBLICS

Per tothom és coneguda la profunda crisi econòmica que ha patit Espanya arrel de la bombolla immobiliària que vam viure anys enrere. Aquesta bombolla va afectar de forma notable el preus dels immobles, tant rústics com urbans, amb una baixada de preu en el mercat i amb un valor cadastral irreal.

Superada la crisi, les dades macroeconòmiques es comencen a reflectir en les butxaques de les famílies i els sineuers han pogut observar la intenció de l’administració pública de revisar els valors cadastrals. Sense cap dubte aquest fet, juntament amb la constatada política d’atorgament de subvencions a les administracions locals que efectuen el Consell i el Govern, implicaran un augment de la recaptació que repercutirà als comptes municipal.

Entenem que una política fiscal justa és necessària a Sineu. Si s’actualitza a l’alça la recaptació a través de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i s’augmenta la recaptació, és ens hem d’exigir que l’equip de govern efectuï una gestió responsable dels doblers públics.

En aquest context,  és imprescindible mirar per la butxaca dels veïnats del poble. No volem que el compliment dels deures tributaris relacionats amb l’IBI, ja siguin amb pagament únic o fraccionat, esdevingui en un problema per a les butxaques dels sineuers.

Per aquest motiu, respectant els paràmetres establers en el Reial Decret Legislatiu 2/2004 d’Hisendes Locals, el grup municipal del Partit Popular proposa el següent ACORD:

  1. El plenari de l’Ajuntament de Sineu insta a l’equip de govern a modificar l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre béns immobles amb la finalitat de reduir el seu tipus de gravamen fins al 0.40 per cent per a immobles urbans, i fins al 0.65 per cent per a immobles rústics.
  2. El plenari de l’Ajuntament de Sineu insta a l’equip de govern a elaborar els pressuposts de l’any 2018 tenint en compte aquesta modificació en la recaptació i cercant en tot moment l’estabilitat pressupostària i el manteniment d’uns comptes públics sanejats.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s