El PP de Sineu denuncia la retallada d’ajudes de l’Ajuntament a entitats locals

  • Mulet: “No entenem la decisió de l’equip de govern ja que les entitats de Sineu fan una feina exemplar”

  • En el cas del Patronat de Confraries la retallada de la subvenció percebuda enguany és de més d’un 70%

El Partit Popular de Sineu critica la decisió de l’equip de govern municipal (Gent per Sineu i El Pi) de retallar les subvencions que s’atorguen anualment a les entitats locals. Com a exemple, els populars sineuers argumenten que el Patronat de Confraries de percebrà enguany un 70% manco que l’any passat.

El portaveu del Grup Municipal Popular, Tomeu Mulet, incideix en que “no entenem la decisió de l’equip de govern ja que les entitats de Sineu fan una feina exemplar”. En aquest sentit, afegeix que “la dotació econòmica de 472 euros al Patronat de Confraries és molt baixa (l’any passat era de 1.600 euros), tenint en compte la rellevància de la Setmana Santa en el nostre municipi i especialment del Divendres Sant”.

A més, el portaveu dels populars sineuers a l’Ajuntament explica que “el consistori hauria de reconsiderar la seva decisió i augmentar les partides a les entitats locals en funció d’uns criteris objectius i reconeixent altres aspectes com la seva història, antiguitat o patrimoni”.

El Patronat de Confraries, a més de en la processó més important de Mallorca, el Divendres Sant, participa també en l’organització del Dijous Sant i de la processó del diumenge de Pasqua. A tot això, se li suma la seva tasca en el manteniment patrimonial, com amb els passos de Setmana Santa; alguns d’ aquests de propietat municipal.

Amb tot, Mulet recalca que “a iniciativa nostra, el 2015 vàrem iniciar els tràmits per declarar el Divendres Sant processó d’interès cultural; gestió que l’actual equip de govern manté paralitzada”.

A més, els populars sineuers recorden que “la Setmana Santa repercuteix positivament en l’economia del poble ja que atreu molts visitants i beneficia cellers, bars, restaurants i comerços”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s