Més ajudes per lluitar contra la Xylella

Moció per ampliar la campanya de distribució de productes fitosanitaris contra la Xylella fastidiosa 

Exposició de motius

Durant el mes d’abril de 2018 el Servei de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), organisme de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, ha posat en marxa una campanya de distribució de productes fitosanitaris per combatre el vector de la Xylella fastidiosa a les Illes Balears.

A la vista de la discriminació que pateixen les petites finques de Mallorca, la iniciativa impulsada pel Govern serà del tot insuficient per aturar la mort d’ametllerars, vinyes i oliverars. En aquesta convocatòria s’han introduït una sèrie de restriccions per extensió que han deixat desemparats als propietaris de petites finques, negant-lis el producte per combatre el vector de la Xylella.

Pel que fa a la vinya, la superfície mínima es va fixar en 2 hectàrees i la màxima, de 10 hectàrees; a les finques d’olivera, la superfície mínima es va fixar en 5 hectàrees i la màxima, de 15 hectàrees; i en el cas de l’ametller, la superfície mínima es limita a 5 hectàrees i la màxima, de 25 hectàrees. Amb aquestes condicions, establertes des de la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, el paisatge d’Es Pla de Mallorca està condemnat a morir.

Amb un problema tan greu com és l’extensió del vector de la Xylella, no és de rebut que el Govern deixi finques petites sense producte per combatre-la, al·legant motius d’inscripció en un registre o perquè els productes es comercialitzen dosificats per superfície. Si volem eradicar la Xylella, no pot quedar un metre quadrat de camp mallorquí sense tractar amb els productes fitosanitaris adequats.

Per tot això, el grup de regidors del Partit Popular de Sineu proposa al Ple l’adopció del següent,

ACORD

PRIMER.- L’Ajuntament de Sineu insta a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears a obrir una nova campanya de subministrament de productes fitosanitaris que arribi a totes les finques sense limitació de superfície mínima.

SEGON.- Donar trasllat d’aquest acord a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears.

 

Deixa un comentari